• Zážitková hodina anglického jazyka

          • Žiaci ôsmeho ročníka si vyskúšali upiecť jamajský kokosový koláč podľa anglického receptu. Koláč sa vydaril a žiaci si zopakovali slovnú zásobu z angličtiny.

          • PF 2023

          • Všetko najlepšie v novom roku 2023 praje kolektív zamestnancov ZŠ s MŠ Úbrež.

          • Prerušenie vyučovania - Chrípkové prázdniny

          • Na základe vysokej chorobnosti žiakov a po odporúčaní Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Michalovce, riaditeľstvo školy sa rozhodlo prerušiť vyučovací proces v dňoch 19.12.2022 - 22.12.2022 vrátane. Vyučovací proces bude pokračovať po vianočných prázdninách 9.1.2023.  

          • Vianočný bazár 2022

          • Vianoce – najkrajšie sviatky roka, čas darčekov a radosti. Rozhodli sme sa zorganizovať Vianočný bazár  pre našich žiakov. Zamestnanci našej školy priniesli veľké množstvo hračiek, šiat, ozdobných predmetov a mnoho ďalších zaujímavých vecí, ktoré si mohli žiaci kúpiť za symbolickú cenu ako darček pre seba alebo pre súrodencov. Finančný príspevok bol venovaný zdravotne hendikepovanému Samkovi ako vianočný dar našej školy. Všetkým, ktorí sa podieľali na príprave a priebehu akcie vyslovujeme veľké ĎAKUJEM a prajeme príjemné prežitie Vianoc.

          • Týždeň boja proti drogám

          • Európsky týždeň boja proti drogám pripadá na tretí novembrový týždeň kalendárneho roka. Zámerom je upriamiť pozornosť na dôležitosť prevencie užívania drog - znížiť a odstrániť dopyt po drogách, a to najmä medzi deťmi a mladými ľuďmi. V našej škole sa aktivity v rámci týždňa boja proti drogám uskutočnili v týždni od 18. do 25. novembra. Cieľom tohtoročných aktivít je zdôrazniť význam prevencie a zároveň zvýšiť povedomie o legálnych aj nelegálnych drogách.  Keďže každý kontakt s drogou nesie v sebe obrovské riziko vzniku drogovej závislosti, na našich stretnutiach sme sa snažili podať žiakom informácie, ktoré by im pomohli správne sa rozhodnúť. Po prednáške a besede deviataci a ôsmaci mali za úlohu zozbierať informácie o drogách, vytvoriť prezentácie. Tieto následne odprezentovali svojim mladším spolužiakom a oboznámili ich s účinkami niektorých drog, ale hlavne s ich následkami na organizmus človeka. Pracovali v 4 skupinách – spracovali teda 4 témy - alkohol, fajčenie, drogy, hranie automatov. Všetci dospeli k záveru, že spúšťačom vzniku závislosti môžu byť rôzne situácie,  napr. zvýšené nároky, problémy v škole, či v rodine, rozchod, stres, snaha zapadnúť do partie, alebo ich nuda viedla takto si vypĺňať svoj voľný čas. A práve preto sme chceli deťom dať aspoň zopár námetov, aby svoj  voľný čas vedeli naplniť zmysluplne. Napríklad športom – snažili sme sa  prebudiť v nich súťaživosť – žiaci 2. stupňa hrali futbal a florbal, mladší mali tiež pripravených niekoľko súťažných disciplín. Žiaci 3. a 4. ročníka besedovali s koordinátorom na tému: „Ako odmietnuť drogu“.  Tí  mladší si pozreli kreslené príbehy z preventívneho programu ovce.sk. V 3. a 4. ročníku sme mali besedu o šikanovaní. Pre žiakov vyšších ročníkov to bola beseda na tému kyberšikanovanie. Téma kyberšikany a násilia páchaného na deťoch je v súčasnosti veľmi aktuálna. Nikto z nás nemôže vedieť, kedy sa môže stať obeťou. Preto je dôležité vedieť, ako tomu predchádzať, ako sa zachovať, či už v postavení obete alebo svedka. V dňoch 21.11. až 25.11. sme sa so žiakmi druhého stupňa venovali téme kyberšikany a násiliu páchanom na deťoch. V rámci tejto témy sme pozerali filmy s danou problematikou,  ktoré boli natočené na základe skutočných udalostí. V debate žiaci vyjadrovali svoje pocity, názory, ale aj vlastné skúsenosti.

          • Červené stužky 2022

          • Aj tento rok sa žiaci našej školy zapojili do kampane ,,Červené stužky“. Pod vedením svojich triednych učiteľov a školskej koordinátorky pripravili rôzne výtvarné aktivity a besedy zamerané na Červené stužky a na boj proti ochoreniu HIV/AIDS.

            Veľký ohlas medzi žiakmi získal film ,,Anjeli“, ktorý ich doslova chytil za srdce. Vďaka nemu si intenzívnejšie uvedomili, v akých odlišných podmienkach žijú a sú šťastní, že sú zdraví a nemajú zákernú chorobu AIDS, na ktorú každoročne umiera toľko nevinných detských obetí. Žiaci si zároveň s pani koordinátorkou zhotovili červené stužky. Tie počas dňa 29.11.2022 pripli tým spolužiakom aj zamestnancom školy, ktorí sa aktívne zapojili do kampane.

            Všetkým účastníkom akcie patrí poďakovanie za gesto, ktorým  prispeli do boja proti ochoreniu HIV/AIDS.  Táto kampaň sa stretla na našej škole s veľkým záujmom, preto veríme, že sa do nej zapojíme aj v nasledujúcom školskom roku.

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok ?

          • Blíži sa najkrajšie obdobie v roku, Vianoce. Obdobie, kedy dýcha na nás ľudské teplo. Tešíme sa, keď prežijeme sviatky v kruhu svojej  rodiny a blízkych. Mnoho ľudí však z rôznych dôvodov bude tráviť sviatočné chvíle v sociálnych zariadeniach. Určite im personál vytvorí vianočnú atmosféru. Nie je však v ich silách pripraviť pre klientov darčeky.

            A preto sa naša škola rozhodla tento rok zapojiť do projektu ,,Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok ?,,

            Cieľom projektu je na Vianoce obdarovať a potešiť starkých v domovoch dôchodcov zabalenými krabičkami. V krabičke nájdu niečo teplé, niečo sladké, niečo slané, niečo voňavé, niečo na zábavu a aj vlastnoručne vyrobený pozdrav od žiakov. Sme radi, že žiaci  našej školy a zamestnanci, nezaváhali a s nadšením sa pustili do balenia krabičiek. Celkovo sa nám podarilo odovzdať 6 krabičiek. Veľké ďakujem patrí aj rodičom za ich podporu a ochotu podieľať sa na projekte. Veríme, že krabičky starkých potešia, vyčaria im úsmev na tvárach a aj vďaka našim žiakom budú mať krajšie Vianoce. To im zo srdca praje ZŠ s MŠ Úbrež.

          • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU HALLOWEENSKÚ TEKVICU 2022

          • Členovia Žiackeho parlamentu zorganizovali súťaž o najkrajšie vyzdobenú tekvicu, do ktorej sa zapojili žiaci našej školy.

            Týždeň mali na to, aby priniesli do školy nezvyčajne vyzdobené tekvice. Vo vestibule školy vznikla výstava, ktorá ukázala fantáziu, tvorivosť a šikovné ruky nielen našich žiakov, ale hlavne ich rodičov.

            Bolo ťažké vybrať tie najkrajšie výtvory, pretože všetky boli nápadité a pekné.

            Dnes 09. 11. 2022 vybraní členovia ŽP rozhodli o víťazoch:

            1. miesto: Denis Kováč / 6. ročník /

            2. miesto: Alex Murgač / 6. ročník /

            3. miesto: Adela Gažiková / 7. ročník /

            4. miesto: Marcel Luis Goroľ / 5. ročník /

            5. miesto: Dagmarka Mydliarová / 3. ročník /

            6. miesto: Nelka Gurguľová / 2. ročník /

            Všetci žiaci, ktorí sa do súťaže zapojili, dostali sladké odmeny. Gratulujeme a ďakujeme všetkým, ktorí podporili túto vydarenú akciu.

          • 60. výročie školy

          • V živote každého človeka sú chvíle, na ktoré nezabúda. Sú nezmazateľne vryté v jeho mysli, našli si kútik v jeho srdci a často, veľmi často sa k nim vracia.

            V týchto dňoch si Základná škola s materskou školou Úbrež pripomína 60. výročie svojho otvorenia. Presne v roku 1962 sa otvorili brány súčasnej základnej školy v obci Úbrež.

            História školy je úzko spätá s históriou obce. Začala písať svoje dejiny s prívlastkom nová. Počas 60 rokov prešla mnohými zmenami. Postupne, podľa potrieb doby a regiónu si dokázala vždy obhájiť svoje miesto i v sieti okolitých škôl.

            60 dobrých rokov je za nami a my všetci zo srdca škole želáme ešte veľa, veľa dobrých rokov, veľa úspešných krokov a najmä veľa dobrých žiakov, pretože škola v nás všetkých zanecháva nezabudnuteľný odkaz.

          • Plenárne a triedne rodičovské združenie

          • Vážení rodičia, pozývane Vás na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 15. novembra 2022 do 12:30 hod. do 14:00 hod. v priestoroch školy. Zároveň sa po plenárnom rodičovskom združení uskutočnia aj konzultačné rodičovské združenia v jednotlivých triedach. 

            Program zasadnutia:

            1) Informácie z Rady školy - voľba do RŠ.

            2) Oboznámenie so Správou za školský rok 2021/2022,

            3) Oboznámenie so Školským poriadkom, 

            4) Informácie k organizácii školského roka

            5) Rôzne

          • Oznámenie o poskytnutí riaditeľského voľna žiakom školy

          • Riaditeľ ZŠ s MŠ, Úbrež 141 oznamuje žiakom školy a ich zákonným zástupcom, že rozhodol o poskytnutí voľna podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov v dňoch 4. novembra 2022 (piatok) a 7. novembra 2022 (pondelok).

            Riaditeľské voľno bude poskytnuté z prevádzkových dôvodov. Zároveň Vám oznamujeme, že v uvedené dni nebude v prevádzke MŠ, ŠJ a ŠKD.

            Vyučovanie bude pokračovať podľa platného rozvrhu hodín od 8. novembra 2022 (utorok).

          • Jesenné prázdniny

          • Jesenné prázdniny začínajú 28. októbra 2022 (piatok). Do školských lavíc opäť zasadneme 2. novembra 2022 (streda). Tento čas spájame so spomienkou na našich blízkych a známych, ktorí už nie sú medzi nami. Sviatok všetkých svätých, Pamiatka zosnulých alebo tzv. Dušičky patria medzi málo dní v našom živote, ktoré sú prakticky celé venované spomienkam. V krajinách s kresťanskou tradíciou je zvykom počas tohto dňa či obdobia navštíviť cintorín a rodinný hrob, rozsvietiť na ňom sviečku a položiť kvety, čo má symbolizovať vieru vo večný život.

            Preto na chvíľku  zastaňme, zaspomínajme na všetko, čo nás spájalo – lásku a úctu k blížnemu, vzájomné putá a vzťah človeka k človeku v živote vôbec.

          • Biela pastelka 2022

          • V piatok 23. septembra sa na našej škole uskutočnila finančná zbierka Biela pastelka.

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka našej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Biela pastelka patrí medzi 10 najväčších zbierok na Slovensku. Srdečne ďakujeme všetkým žiakom, zamestnancom a občanom obce Úbrež, ktorí prispeli!

            Žiacky parlament

          • Svetový deň bez áut 2022

          • Deň bez áut sa prvýkrát oslavoval v roku 2000 a je podporovaný Európskou komisiou. Ľudia sú každodenne vystavení hluku, dopravným zápcham a znečistenému ovzdušiu. Cieľom tohto dňa je preto podpora ekologických foriem dopravy ako je pešia, cyklistická a verejná doprava. V neposlednom rade chce Svetový deň bez áut upozorniť na znečistené životné prostredie automobilmi a následné škodlivé dopady na ľudské zdravie.

            V rámci Európskeho dňa mobility si žiaci ZŠ s MŠ v Úbreži pripravili nielen pre svojich spolužiakov, ale aj ich rodičov malé prekvapenie na propagáciu ekologického spôsobu dopravy. Žiaci so svojimi učiteľkami problematiku dopravy vyjadrili im blízkym – výtvarným prejavom. Symbolické stopy človeka poukladali pred vchod do budovy školy, aby každému pripomenuli, že je potrebné chodiť peši. Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým žiakom, ktorí sa podieľali na tejto akcii.

            Prajeme si, aby takýchto dní bolo čím viac.

          • Si finančne gramotný ?

          • Finančná gramotnosť je súbor znalostí, ktoré človeku umožňujú porozumieť financiám a správne s nimi zaobchádzať v rôznych životných situáciách. A to aj bolo cieľom projektu pre žiakov 5.- 9.ročníka na vybraných hodinách matematiky v septembri. Žiaci sa formou prednášky a prezentácie dozvedeli množstvo informácií týkajúcich sa financií, bánk, poistenia, sporenia a finančných produktov i zodpovedného zaobchádzania s peniazmi. Svoje poznatky a vedomosti uplatnili pri vypracovaní pracovných listov. Hodiny boli pre žiakov zaujímavé a podnetné. Snáď týmito aktivitami žiaci získali dobrú orientáciu a istý záber znalostí a schopností, ktoré uplatnia vo svojom živote.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Úbrež Vám oznamuje, že slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 sa uskutoční v pondelok 5. septembra 2022 o 8.00 hod. Škola bude pre žiakov otvorená od 7:30 hod. Triedni učitelia si svojich žiakov vyzdvihnú pri hlavnom vchode. Slávnostné otvorenie školského roka bude prebiehať vzadu na školskom dvore.  Zároveň Vám oznamujeme, že prevádzka v materskej škole bude od 5. septembra v čase od 7:30 do 11:00 hod.

            Na stretnutie s Vami sa tešia Vaši učitelia.

          • Ochrana života človeka a zdravia

          • Dňa 22. 6. 2022 sa žiaci 5.-9. ročníka a ŠP2  zúčastnili povinného cvičenia – Ochrana života človeka a zdravia. Teoretická časť bola odprezentovaná na dvoch vyučovacích hodinách v triedach. Praktická časť bola realizovaná na futbalovom ihrisku v Úbreži na troch vyučovacích hodinách. Cieľom bolo vedieť sa orientovať škole,  v okolí školy, bydliska, v obci, poznať blízke okolie, poznať svoje povinnosti a činnosť pri vzniku mimoriadnych udalostí, poznať spôsoby evakuácie školy v prípade ohrozenia.  Obsahové zameranie: riešenie mimoriadnych situácií, pohyb a pobyt v prírode, zdravotná príprava a dopravná príprava. Cvičenie bolo realizované podľa vypracovaného plánu.

          • Zbierka Hodina deťom 2022

          • Naša škola sa každoročne zapája do verejnej zbierky ,, Hodina deťom“, ktorá je projektom organizácie Nadácia pre deti Slovenska. Do tejto zbierky sa dobrovoľne zapájajú všetci žiaci našej školy. Prostredníctvom verejnej zbierky sa podporia aktivity pre talentované, choré alebo hendikepované deti s jedným rodičom. Okrem žiakov a zamestnancov školy sa zapojili aj občania obce Úbrež. Spolu sa nazbieralo 50 eur. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli a zároveň ďakujeme žiakom našej školy za pomoc pri realizácii zbierky.

          • Medzinárodný deň detí (MDD)

          • Tento rok na našej škole program na MDD pripravovali deviataci. Program bol zameraný na športové a vedomostné aktivity. Počas celého programu bolo zabezpečené občerstvenie a hudobná zábava.

            Viac fotiek z akcie nájdete na našej fanpage na facebooku

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou, Úbrež 141
      • +421 56/65 965 84 - Sekretariát/Spojovateľ
      • Úbrež 141, 072 42 Úbrež 072 42 Úbrež Slovakia
      • 35545640
      • 2021681475
      • PhDr. Tomáš Doležal, PhD. riaditel@zsubrez.sk +421 56/65 965 84
      • MVDr. Marianna Bellová marianna.bellova@zsubrez.sk +421 56/65 965 84 +421 903 220 767
      • Bc. Veronika Gočíková veronika.gocikova@zsubrez.sk +421 908 456 854
      • Ľudmila Podoľáková ludmila.podolakova@zsubrez.sk +421 56/65 965 84 +421 902 241 288
      • Ondrej Boháč ekonom@zsubrez.sk +421 56/65 965 84
      • Aneta Doležalová skolska.jedalen@zsubrez.sk +421 905 401 815
      • +421 56/65 965 84
      • Mgr. Marcela Poláková marcela.polakova@zsubrez.sk +421 56/65 965 84
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje